Hlavní navigace

Desetipalcový Aspire One oficiálně

5. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ace představil zcela nový netbook Aspire One vybavený 10" displejem, operačním systémem Windows XP a integrovaným modulem Bluetooth, který je navržen pro rychlé, jednoduché i trvalé připojení k internetu.

Nový Aspire One s 10" displejem, který váží o něco více než 1 kg (1,18 kg), spojuje styl a funkce v nové velikosti, a tedy nabízí kombinaci přenosnosti a zobrazovací plochy pro navigaci i vkládání dat.

Mininotebook Aspire One, který je optimalizován pro prohlížení webových stránek a využívání internetu s nejvyšší produktivitou, je vybaven 10,1" WSVGA displejem s podsvětlením LED diodami s rozlišením 1 024 x 600 pixelů, který nabízí větší zobrazovací plochu, a tedy i větší přehlednost. V horní části displeje se nachází webová kamera Acer Crystal Eye, která je navržena pro funkci i v nedostatečně osvětleném prostředí. Kamera umístěná v lesklém rámečku zaručuje spojení s celým světem prostřednictvím videostreamingu, videochatů a videokonferencí.

Tip: chcete pohlédnout za zrcadlo a dozvědět se o tomto mininotebooku víc? Přečtěte si náš článek!

Nový Aspire One je standardně dodáván s připojením 802.11b/g WiFi s technologií Acer SignalUp zajišťující snadný přístup k dostupným bezdrátovým sítím. Dále je vybaven rozhraním Bluetooth a může být doplněn i volitelnými bezdrátovými technologiemi WiMAX nebo 3G, které zabezpečují připojitelnost bez omezení.

Počítač v lesklém provedení ve čtyřech barevných odstínech (bílém, modrém, červeném a černém) okamžitě přitáhne k sobě pozornost svým nezaměnitelným designem. Stylové detaily, jako např. aerodynamicky tvarovaný kovový závěs, který je barevně zvýrazněný, a neobvyklý rámeček v jasném barevném odstínu kolem vypínače se zrcadlovým povrchem se okamžitě stanou středem pozornosti. Plocha pro opření dlaní v provedení "kartáčovaný kov" dodává počítači kultivovaný vzhled a současně na ní prsty nezanechávají otisky.

MMF24

Aspire One s 10" displejem je vybaven procesorem Intel Atom, čipsetem Mobile Intel 945GSE Express nebo Mobile Intel 82801GBM a může být dodán až s 2GB pamětí DDR pro vyšší uživatelské nároky. Přes své malé rozměry se počítač může pochlubit velkým 160GB pevným diskem a dále multiformátovou čtečkou paměťových karet pro přenos dat.

Zdroj: tisková zpráva Acer