Hlavní navigace

Desktopové programy a další digitální obsah se podívají do Windows Store

7. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mnozí dodnes nechápou, proč Microsoft do svého obchodu s aplikacemi nezakomponoval pořádně také desktopové programy. Ty tam momentálně mohou být, ovšem není jich moc a obchod vás pouze odkáže na web výrobce. Před pár dny se na jednom z blogů Microsoftu objevil příspěvek, který byl již smazán.

Odhalil velice příjemné věci, které frustraci uživatelů umlčí. Aspoň v to doufáme. Oliver Niehus napsal, že Windows Store bude podporovat desktopové aplikace a další digitální obsah. Že by Microsoft v jednom obchodě prodával třeba i hudbu? Způsobů, jak za obsah platit, prý bude dost. Organizace pak budou moct využít obchod v obchodě.

 

Jednoduše svým zaměstnancům a spolupracovníkům nabídnou kolekce aplikací, které pracovníci využijí. Možnosti hromadného nákupu licencí na používání aplikací patří k dalším vylepšením pro organizace. Pod palcem budou mít jejich správu. Když zaměstnanec odejde, bude možné stávající licenci aplikace přenést na nového člověka.

Tyto a další nezmíněné novinky nejsou součástí Windows 10 Technical Preview. Niehus je ve svém příspěvku pravděpodobně omylem odhalil předčasně, nebojím se ale, že by šlo o nějaké výmysly. Microsoft více funkcí pro spotřebitele plánuje odhalit v příštím roce.

via Windows Phone Central