Hlavní navigace

Desky s Intel P55 a AMD 785G v redakci

23. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od Gigabytu nám dnes do redakce dorazily dvě velmi zajímavé desky – jedna s čipsetem AMD 785G a integrovaným Radeonem HD 4200, druhá pak s čipsetem Intel P55 pro připravované procesory Intel Core i5.

Jako první jste se ještě před chvílí mohli podívat na desku Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H, kterou jsme ale bohužel po intervenci AMD museli z této novinky odstranit. Jakmile informační embargo skončí, budete si moci přečíst již plnou recenzi.

Pro procesory Intel Core i5 je pak připravena základní deska Gigabyte GA-P55-UD6. Jedná se tedy o nejlépe vybavenou verzi, což je mimo jiné poznat i z jejího osazení. Nechybí POST displej, deset SATA portů, ani kvalitní chlazení. Zajímavý je počet paměťových modulů, protože obvykle byly k vidění desky pouze se čtyřmi sloty. K čemu slouží ty bílé zjistíme.

Jak si můžete všimnout tato deska byla vyrobena jako třetí na světě, a to v v roce 2009, šestém měsíci a sedmý den (U09607), neboli 7.6.2009. Můžete tak tvrdit, že jste viděli jednu z prvních vyrobených P55 desek od Gigabytu.

Ač mají být procesory Core i5 o něco méně náročné než Core i7, Gigabyte na to nedbá a osadil desku rovnou čtyřiadvacetifázovým napájením. Osobně mi to již přijde až přehnané, ale třeba se to podepíše na úžasném taktování. Uvidíme.

Velmi pěkně zpracovaný je hlavní chladič na čipové sadě. Design Gigabyte zkrátka umí.

Více portů se do zadního bloku skutečně nacpat nedá. Dvě síťovky, dva Fireware, dva eSATA a k tomu ještě osm USB portů.

No a zde se můžete pokochat novou paticí v celé své kráse.

CS24

Pokud se chcete dočíst něco dalšího o připravovaném čipsetu pro Intel, doporučuji tento článek Lukaše Fialy.

Autor článku