Hlavní navigace

Děti mají svůj Windows Live Messenger

6. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

V dnešní době se k počítačům dostávají děti v čím dál útlejším věku. Microsoft tento fakt zřejmě vzal v potaz a rozhodl se pro 8–10 let „staré“ uživatele moderní techniky vytvořit vstupenku do světa online zpráv (aka instant messaging).

K tomuto účelu nepoužil nic jiného, než upravenou verzi svého internetového „kecálka“, Windows Live Messengeru (WLM), jenž běží ve webovém prohlížeči, nicméně vyžaduje instalaci speciálního plug-inu. Úpravy se samozřejmě řídily věkem cílové skupiny: Pestrobarevný vzhled je pouhou skořápkou, skrývající několik vylepšení pro bezpečnost mladistvých.

Za vylepšení se kupodivu dá považovat odstranění určitých funkcí. V podstatě byla komunikace omezena na textové zprávy a emotikony (známé taky jako „smajlíky“). Na přenos souborů nebo obrázků lze rovnou zapomenout.

Inovace však nekončí u limitování vlastností programu. Nové kontakty přidávají sami rodiče, a kdyby se přece jen něco vymklo kontrole, stačí zmáčknout veliké červené tlačítko a upozornit tím rodiče na podezřelé chování některého z online „kamarádů“.

Pokud vám nevadí prozatímní absence jakéhokoliv jazyka kromě němčiny, vyzkoušejte si nový Messenger na těchto stránkách.

Zdroje: Neowin, Softpedia