Hlavní navigace

DFI a drobek na Atomu N450

3. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

DFI oznámila novou základní desku formátu mini-ITX, tedy závratných rozměrů 17 × 17 cm. DFI LR100-N16M se sice nehonosí titulem LanParty a není zrovna highendem, ale ukazuje přednosti nového Atomu, byť v industriálním balení.

Procesor Intel Atom N450 je, jak písmeno N napovídá, mobilní verzí Atomu. To by teoreticky mělo znamenat o něco nižší spotřebu, než jaké dosahují verze s Atomy Dxxx. Frekvence je známých 1,66 GHz. Společně s procesorem sdílí jediný pasiv na desce ještě čip Intel 82801HM, jistě známější zdřívějška jako southbridge ICH8M. Integrovaná grafika je GMA 3150.

Do dvou SO-DIMM slotů můžete osadit až 2 GB pamětí typu DDR2 o frekvenci až 667 MHz, dále na desce najdete tři SATA 3 Gb/s porty, jedno PCI stejně jako PCIe ×1, šestikanálový integrovaný zvuk, překvapivé je osazení dvou konektorů LAN o rychlosti 1 Gb/s. Nezapomnělo se na čtyři USB 2.0, tři sériové porty, dva PS/2 konektory a slot na CF karty, ani na D-Sub konektor. Šetřící technologie jako ACPI 3.0 PM či Intel Speedstep se postarají o extra nízkou spotřebu i zahřívání.

CS24

Medicína, obchody, možná i nenáročný domácí server a zkrátka vše, kde se využijí malé rozměry a nízká spotřeba, hluk i zahřivání. Plnohodnotný počítač je zase o něco diskrétnější. Cena je zatím neznámá.

Zdroj: TCMagazine

Autor článku