Hlavní navigace

Disney odhalil své plány na omezení sdílení účtů. Bude se připlácet a připlácet

Sdílet

 Autor: Cnews (s využitím DALL-E)
Po vzoru Netflixu si uživatelé za extra člena mimo domácnost připlatí. A ne zrovna málo.

V dnešní době je jakési veřejné tajemství sdílet hesla ke streamovacím platformám, a to i přesto, že oficiálně je možné sdílet heslo pouze s osobami žijícími ve stejné domácnosti. Není tedy divu, že se různým streamovacím platformám toto jednání nelíbí a snaží se proti tomu podnikat různé kroky.

Po Netflixu, který už dříve začal natvrdo omezovat uživatele žijící mimo domácnost, přichází se svým plánem i Disney. Podle magazínu The Verge začne společnost už tento měsíc vyžadovat extra poplatky za sdílení hesel. A nebude to zrovna málo.



Extra výpalné startuje na 7 dolarech a omezením jako bonus

6,99 dolarů bude částka, za kterou bude možné do svého plánu přidat extra člena nad rámec jedné domácnosti. Tato částka vzroste na 10 dolarů v případě extra člena bez zobrazování reklam. Navíc přidání extra člena je možné pouze v případě, kdy mají uživatelé předplatné pouze Disney+, nikoli balíček služeb Hulu, ESPN Plus a další.

KL24

Netflix zdražuje a není sám. Jak zůstat s cenou pod 200 Kč? Přečtěte si také:

Netflix zdražuje a není sám. Jak zůstat s cenou pod 200 Kč?

Takto přidaný člen může mít navíc pouze jeden profil a může si dopřávat streamování videoobsahu pouze na jednom zařízení. Uživatelům se také může zobrazit zpráva „Tato televize se nezdá být součástí domácnosti pro tento účet“. Podle Disney je možné tuto hlášku obejít aktualizací domácnosti nebo označením, že se nachází mimo domov.

Extra poplatek startující na 7 dolarech je zatím určen pro uživatele v USA, Kostarice, Guatemale, Evropě a asijsko-pacifické oblasti. Jaká bude koncová cena s daní pro nás v České a Slovenské republice, zatím není zcela známé, výše zmíněnou částku je ale možné považovat za spolehlivý výchozí bod.

Netflix sahá v Česku na ceny předplatného. Nový ceník se dotkne všech tří tarifů Přečtěte si také:

Netflix sahá v Česku na ceny předplatného. Nový ceník se dotkne všech tří tarifů