Hlavní navigace

Do kalendáře ve WP 8.1 se vrací agenda a možnost určit první den a týden

29. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jen taková drobnost. Kdo používá Windows Phone 8.1, patrně už zaznamenal, že se od včera aktualizuje kalendář. Aplikace od Microsoftu kdysi obsahovala také pohled nazvaný agenda, kde se jednoduše vypíší pod sebou všechny události z kalendáře. Vynechají se prázdné dny, jde jen a jen o události. V pozdějších vydáních systému došlo na vylepšení kalendáře, agenda nicméně zmizela.

 

Kdybyste to považovali za krok zpátky, radujte se protože se vrátila. Pohledy přepínáte pomocí kontextové nabídky, kde se ukazuje Show agenda/Show calendar. I další vylepšení patří svým způsobem k základním věcem pro organizování času. Volitelně si můžete zapnout, aby se ukazovalo číslo týdne. Dále ručně určíte, od kdy se počítá první týden.

Může to být v prvním plnohodnotném týdnu v roce, v týdnu, kdy po 1. lednu zbývají nejméně tři další dny do konce týdne, nebo prostě natvrdo od 1. ledna. (V Česku platí pravidlo se čtyřmi dny. Před lety se u nás používalo pravidlo poslední, takže 1. ledna automaticky začal nový týden. Jeden týden tak mohl mít dvě číselná označení.) Také si nastavíte, kterým dnem týden začíná.

Zdroj: Windows Phone Store