Hlavní navigace

Dotace pro Foundry Company

4. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už nějakou dobu se ví o plánech AMD postavit novou továrnu na výrobu mikročipů ve státě New York. Továrny AMD převezme nová firma, společný podnik AMD a Advanced Technology Investments Co. (ATIC) s provizorním názvem The Foundry Company.

Stát New York dal AMD investiční pobídku ve formě odpuštění daní a peněžní dotace – dohromady 1,2 miliardy dolarů. Odhadované náklady na stavbu jsou 4,6 miliardy USD, zároveň by ale továrna měla vytvořit 1465 nových pracovních míst.

AMD, nebo spíše The Foundry Company, ale ještě nemá vyhráno. Na téma grantu se ještě 10. prosince bude pořádat veřejné slyšení a poslední slovo bude mít státní komise pro kontrolu úřadů (Public Authorities Control Board), která se má sejít 17. prosince.

Nicméně, zdá se, že vybudování nového výrobního komplexu nestojí nic v cestě, ať už The Foundry Company dotaci dostane, nebo ne. Továrna pracovně nazvaná Fab 4X, kterou vidíte na provařené vizualizaci výše, by měla zahájit zkušební výrobu s využitím 32nm postupu v roce 2012 a v roce 2013 by už měla pracovat na plné obrátky.

Zdroj: X-bit labs

Autor článku