Hlavní navigace

Dozorovaným uživatelům můžete blokovat přístup k webům v nové betě Chromu

22. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Rodičovská kontrola se nachází v telefonech, televizorech a také v počítačích. Svůj kontrolní systém chystá také Google. Oproti předchozí vlně informací jsme se posunuli o několik kilometrů kupředu. Firma má v rukou již v podstatě dokončený systém. Ještě musí projít důkladným testováním, ale funkce se zdají být na místě a grafické ovládací rozhraní rovněž vypadá jako dokončený produkt.

Tip: Chrome 30 zlehčuje hledání podobných obrázků. Verze pro Android přidává gesta

Webové rozhraní správy dozorovaných uživatelů

Ačkoli bude funkce užitečná hlavně na laptopech s Chrome OS, nic vám nebrání ve využití v běžném Chromu pro Windows či OS X. Při tvorbě nového uživatelského profilu v prohlížeči označíte předvolbu, která účet převede pod vaší kontrolu. V češtině se omezené účty nazývají jako dozorovaní uživatelé. Jakkoli hrozivě to zní, můžete jim zakazovat navštěvovat konkrétní stránky.

 

Uživatel může zažádat o povolení přístupu, což můžete v administraci povolit, nebo zamítnout. Ale pozor, budete si rovněž moct prohlédnout historii prohlížení potomka. Ne každý rodič možná bude souhlasit s tím, že je morální své dítě sledovat doslova na každém kroku. Správa uživatelů je správcům přístupná na adrese www.chrome.com/manage. Funkci aktuálně podporuje Chrome (OS) beta.

Mimochodem, poněkolikáté si můžete všimnout nového ploššího loga Chromu. Co myslíte, kdy Google oficiálně vymění starší logo za nové? Nedávno začal používat ploché firemní logo, ačkoli předtím tvrdil, že si ho šetří pro zvláštní události.

CS24

Webové rozhraní správy dozorovaných uživatelů 

Zdroj: Google Chrome Blog