Hlavní navigace

Drby: jedna Lumie bude mít blesk vepředu, k odhalení dojde na konci září

14. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již nějakou dobu víme, že Microsoft patrně chystá šest nových Lumií. Levných modelů jsme si v posledních měsících užili dost, takže čekáme především na pořádně našlápnuté přístroje, po kterých fanoušci hladoví. Na Worldwide Partner Conference na úvodní prezentaci Terry Myerson, šéf divize operačních systémů a zařízení, potvrdil, že se prémiové smartphony opravdu chystají:

Last week we announced a focusing on our Lumia lineup, but let me be clear: soon you will see premium new Lumias designed for Windows 10.“

Pořád o nich nevíme skoro nic, až na pár specifikací, které se ovšem mohou ukázat jako nepravdivé. Jeden z posledních drbů také říká, že se dočkáme jednoho telefonu, jenž bude mít kromě fotoaparátu vepředu rovnou i blesk. Je jasné, že by se jednalo o model silně zaměřený na selfies.

 

Zbývá také zodpovědět, kdy telefony uvidíme. Microsoft už potvrdil, že bude mít prezentaci začátkem září na výstavě na IFA v Berlíně. Telefony doteď představovat na svých akcích, ovšem věci se mohou změnit. Každopádně nevíme, jestli bude systém tou dobou hotový, ale k dokončení by se už minimálně měl výrazně přibližovat.

Že se na výstavě IFA dočkáme odhalení pouze nových tabletů a počítačů, navíc potvrzuje popis prezentace. Nazývá se Windows 10 Lights up New Devices a budou na ní předvedeny tablety, přístroje 2-v-1, prémiové laptopy, herní zařízení a počítače all-in-one. Kdy tedy uvidíme telefony? Podle docela jiného drbu se chystá předváděcí akce na 24. září. Tvrdí to MobileBurn.

CS24

Na této akci by měla být odhalena Windows 10 Mobile a s nimi pět nových smartphonů. Což je podle MobileBurn plná sestava, jenže podle dosavadních a relativně spolehlivých informací by telefonů mělo být šest. Tuhle spekulaci raději berte s opravdu velkým nadhledem.

Zdroj: Windows Central
MobileBurn via WMPoweruser