Hlavní navigace

Druhý kvartál u WD: zisk jen 145 milionů, obnovení dodávek do září

29. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jeden ze dvou nynějších konkurenců Seagate, amerických Western Digital, oznámil výsledky svého hospodaření za druhé čtvrtletí současného fiskálního roku. K 31. prosinci 2011 bylo dosaženo obratu ve výši 2 miliardy amerických dolarů, čistý zisk však skončil na pouhých 145 milionech (2,78 mld. Kč). To tvoří zředěný zisk na akcii ve výši 61 centů (11,68 Kč). Prodáno bylo pouze 28,5 milionu diskových jednotek.

Za tak nízké prodeje a zisk zisk mohou zejména náklady spojené s povodněmi v Thajsku (199 milionů dolarů), 14 milionů si ukrojily i výdaje spojené s akvizicí Hitachi Global Storage Technologies. Ta má být mimochodem dokončena nejpozději během března. Pro srovnání, loni tvořil příjem 2,5 miliardy dolarů při 52,5 milionech prodaných disků, vykázán byl čistý zisk ve výši 225 milionů.

Zaplavená továrna WD v Thajsku

WD prohlásil, že den před vydáním tiskové zprávy, tedy v neděli 22. ledna, zahájil menší výrobu v zasažené továrně, zastavené od 10. října. Návrat na původní kapacitu výroby výrobce očekává nejpozději v kvartálu končícím 30. září tohoto roku. Slova Hitachi o návratu na předpovodňová množství vyroběných disků možná až za více jak jeden rok tak nejspíše opravdu budou založená na realitě.

Zdroj: TZ WD, Bright Side Of News