Hlavní navigace

Dtest změřil, jestli jsou tuzemské neomezené tarify skutečně neomezené. Výsledek?

14. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Časopis Dtest má zřejmě nejlepší tarifní kalkulačku. Porovnává nabídky 72 operátorů, můžete si podrobně nastavit, kolik minut, SMS nebo dat chcete, a navíc nevyžaduje žádnou registraci nebo uvedení telefonního čísla. A jako obvykle časopis chrání spotřebitele tím, že zkoumá nekalosti, upozorňuje firmy na nedostatky a případně problémy hlásí příslušným úřadům.

 

Aktuálně se Dtest zaměřil na neomezené mobilní tarify. Ze 72 tuzemských operátorů jich neomezené nabízí 38. Jen osm z nich je skutečně neomezených do všech sítí a nemají v podmínkách žádné jiné háčky. U sedmi operátorů neomezeně znamená 2000 až 4000 minut měsíčně, u dvou je stropem 10 000 minut.

Většina nabídek se týká pouze volání do vlastních sítí, do ostatních mají jen limitovaný počet volných minut, případně žádné. A u virtuálů může být „neomezeně ve vlastní síti“ problém. Taková nabídka se hodí do firem nebo velkých rodin. Pokud však často voláte i do jiných sociálních skupin, je velká pravděpodobnost, že budou u jiného operátora, než je zrovna váš malý virtuál.

Zdroj: Dtest