Hlavní navigace

DX.com má evropskou pobočku. DPH ani clo nemusíte platit zvlášť, ALE…

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čtenářům Cnews určitě nemusíme připomínat DX.com. Populárnímu čínskému e-shopu, který prodává levné gadgety, doplňky a příslušenství a zasílá je do celého světa bez placení poštovného, jsme vzhledem k celkové ceně odpustili i často horší kvalitu produktů a hlavně delší dodací lhůty.

Evropská pobočka DX.com
Evropská pobočka DX.com

Čínané však nyní spustili evropský sklad, který zboží do Česka nebo na Slovensko zašle rychleji. Najdete jej na adrese eud.DX.com. Obchod slibuje, že zboží z Asie naskladní do 72 hodin. Kurýrní služba PostNL pak doručí balíček k vám mezi 5 a 10 pracovními dny. Nákup zboží z EU nepodléhá celní správě a u dražších zásilek nemusíte zvlášť platit DPH ani clo. Kvůli tomu jsou však produkty o něco dražší.

  eud.DX.com DX.com
Ourspop 3 in 1 HDMI 6,49 USD 5,41 USD
V911 RC Helicopter 23,65 USD 22,10 USD

To však není největší nevýhoda. První problém je, že bezplatná doprava se vztahuje jen na zboží nad 30 dolarů. Zaslání zboží v hodnotě do 10 dolarů stojí 12 dolarů, zboží za 10–20 dolarů má poštovné za 10 dolarů a objednávky za 20–30 dolarů mají za dopravu příplatek 8 dolarů. Koupit si kabel nebo jinou menší prkotinu s cenou do 22 eur (30 dolarů) se tak vyplatí koupit z Číny jako doposud. Bude to bez poštovného a cena bude nižší, protože je bez DPH. Jen si déle počkáte.

 

Evropský sklad se tak bude hodit na dražší produkty. Jenže ty v katalogu vůbec nejsou! Ať jsem hledal sebevíc, nenarazil ani na jednu položku s cenou nad 30 dolarů. Čínský DX.com je plný telefonů, tabletů a jiných dražších věcí, ten evropský však nic takového nemá. Nad 30 dolarů se tak dostanete pouze hromadnou objednávkou. Jenže tu můžete uskutečnit i v Číně, obchod ji rozdělí do více levnějších zásilek a zase bude celkově levnější, protože neplatíte dopravu ani DPH.

MMF24

Pokud eud.DX.com nerozšíří katalog zboží, tak na něj můžete v klidu zapomenout. Škoda.

via +Petr Brouzda