Hlavní navigace

E-Fun Nextbook Premium 8: tablet za 5500 Kč

7. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nepříliš známý výrobce elektroniky E-Fun vydává další tablet, Nextbook Premium 8. Jak asi uhodnete z názvu, jde o 8" přístroj, a to poměrně snadno dostupný.

Displej tabletu na úhlopříčce 8 " nese rozlišení 800 × 480 pixelů. To není nejvíc, obvykle bychom na tolika palcích měli minimálně 1024 × 600 px. Nainstalován je mobilní Google Android 2.3 Gingerbread a máte tu 4 GB paměti, naštěstí je tu i slot na microSD karty a pro spárování s PC i port mini-USB.

Uvnitř tepe levný procesor Rockchip RK2918. Navzdory ceně čipu i tabletu jde o ARM Cortex-A8 procesor na 1,2 GHz a výkon bude tak více než dostatečný. Co do dalších parametrů tablet podporuje Wi-Fi , má čtyřsměrný polohový senzor a pochopitelně vestavěné stereo-reproduktory.

Co do aplikací uvnitř najdete Kobo eBook Store App pro stahování e-knih, prohlížeč dokumentů OfficeSuite, správce aplikací SlideME a správce souborů Astro.

MMF24

Nextbook Premium 8 se začal dnes prodávat v USA za sympatickou cenu 299 USD, což je v aktuálním nepříliš příznivém přepočtu kolem 5500 Kč. Při troše štěstí bychom se mohli dočkat i v českých luzích a hájích, zrovna tento tablet je sice levný jen v USA, ale dráž moc prodávat nepůjde ani u nás.

Zdroj: TCMagazine