Hlavní navigace

E-mailový klient Mail pro Windows 8 obdrží podporu pro IMAP a jiné protokoly

18. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vývojem prochází jak operační systém Windows 8, tak aplikace, které bude novinka obsahovat v základní výbavě. Bude na ně také hodně spoléhat. Zatímco v Consumer Preview se jednoduchá aplikace na příjem pošty nedala příliš dobře používat, do Release Preview stihli vývojáři zapracovat na některých aspektech. Například se už před námi neschovává panel s účty a složkami. K dokonalosti nám ale stále schází mj. možnost propojit více účtů do jednoho přehledu, abychom se nemuseli neustále přepínat. E-mailový klient ani nepodporuje metodu táhni a pusť, takže se případné třídění do složek musí provádět značně neefektivní cestou.

Tip: Průvodce po Windows 8: oživí Mail znovu e-mailovou komunikaci?

Alespoň nyní vidíme více zpráv najednou. Při rozlišení 1366×768 bodů se pod sebe dříve vměstnalo necelých devět zpráv, v Release Preview jich pod sebou bez skrolování můžeme spatřit čtrnáct. Abyste na dotekové obrazovce měli co nejvíce místa na psaní zprávy, standardně Mail skrývá políčka pro skrytou kopii a jiná. Pro softwarovou klávesnici tak zbývá více prostoru. K nepříjemným vlastnostem ukázky novodobého e-mailového klienta nahrazujícího aplikaci Windows Live Mail prozatím patří pro změnu to, že nelze vypnout výchozí podpis v nových zprávách.

 

Minimálně ale víme, že Microsoft napraví vážný prohřešek, a sice nepodporu stahování pošty skrze protokol IMAP. Prozatím zde nalezneme především Exchange ActiveSync, jenže ten není podporován každou službou. Ze všech slibů o plánovaných vylepšeních je právě toto věc, na níž se těšíme snad nejvíc ze všech. Firma přislíbila přidat nejen podporu pro IMAP, ale také dalších protokolů. Ty ale nespecifikovala, můžeme si proto pouze domyslet, že se v Mailu pravděpodobně objeví rovněž POP.

MMF24

Mail ve Windows 8 Release Preview; Zdroj: Microsoft Mail ve Windows 8 Release Preview; Zdroj: Microsoft Mail ve Windows 8 Release Preview; Zdroj: Microsoft Mail ve Windows 8 Release Preview; Zdroj: Microsoft

Zdroj: LiveSide.net | Building Windows 8