Hlavní navigace

E-shop zavedl daň za Internet Explorer 7, jeho uživatelé zaplatí 6,8 % navíc

14. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

„Učinit internet lepším místem“, to je motto australského internetového obchodu se spotřební elektronikou Kogan. Pod tímto sloganem uvalil speciální daň na zákazníky, kteří na jeho stránky přistupují pomocí značně zastaralého prohlížeče Internet Explorer 7. Ti tak zaplatí přirážku 6,8 % z ceny svého nákupu. Číslo bylo spočteno jako desetina procenta za každý měsíc, co je IE7 na trhu.

Všimněte si, že odkaz na stažení nejnovějšího Internet Exploreru „pro jistotu“ úplně chybí

Kogan má dobrý důvod, proč uživatele motivovat k přechodu na modernější prohlížeče. Optimalizovat webové stránky tak, aby se v Internet Exploreru 7 zobrazily správně, totiž pro vývojáře představuje nemalé úsilí. Jak ale obchod připomíná ve zveřejněné zprávě, používání zastaralých prohlížečů ovlivňuje všechny firmy obchodující na internetu a celou online ekonomiku stojí miliony dolarů.

 

„Jakožto internetoví občané máme všichni povinnost snažit se učinit internet lepším místem. Zavedením tohoto opatření děláme svůj díl. Pomůže nám to zvýšit naši efektivitu, udržet ceny pro všechny chytré zákazníky nízko, a snad také pomoci zbavit svět osiny v zadku, kterou je Internet Explorer 7,“ dočtete se na stránkách obchodu.

V první řadě ale asi jde o bravurně provedenou akci marketingového oddělení, díky které jméno e-shopu probleskne médii po celém světě.

Zdroj: Kogan