Hlavní navigace

Eee PC: Designéři Asusu podlehli módnímu diktátu

25. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Asus osvěžila svoji nabídku netbooků novým přírůstkem s lehce zapamatovatelným názvem Eee PC Seashell Karim Rashid Collection 1008P. Karim Rashid je jeden z nejvýznamějších světových návrhářů a ve spolupráci s designéry firmy Asus vytvořil luxusní kolekci ultralehkých netbooků. Hlavním znakem této série jsou použité technologie a materiály. Využili například kombinaci pryžového nátěru, technologie IMR (in mold roller) a kovových materiálů, což vytvořilo zajímavé provedení povrchu netbooku, jenž má u uživatelů stimulovat nejen zrak, ale i hmat.

 

Techno-apartní provedení Digi-Wave, jak toto zpracování Asus nazývá, pokrývá šasi odshora dolů a tím jím propůjčuje nevšední vzhled i robusní ohranu. Plastický povrch navozuje dojem pohybu a na světle vytvářejí zajímavé stíny. Provedení netbooku je zároveň velmi praktické, takže se na něm neobjeví otisky prstů. Toto provedení tak díky použitým materiálům, barvám i vzorům míří i na fanoušky módy.

Kolekce Seashell Karim Rashid Collection disponuje 10,1" displejem s LED podsvícením a ergonomickou chiclet klávesnicí, 1 GB operační paměti, pevným diskem s kapacitou 250 GB,  WiFi s podporou standardů 802.11 b/g/n či Bluetooth v2.1 + EDR. Nový úsporný procesor Intel Atom spolu s technologií Super Hybrid Engine poskytuje až 6 hodin provozu na jedno nabití. Nadstavbový systém Express Gate, který se spouští během několika sekund, umožňuje uživatelům telefonovat pomocí aplikace Skype, surfovat na internetu, procházet fotky, hrát on-line hry, chatovat a mnoho dalšího.

CS24

Doporučená cena modelu 1008P činí 9 890 Kč včetně DPH.