Hlavní navigace

Eizo CG245W se zkalibruje samo

8. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novinka ze stáje Eizo je v mnoha ohledech tradiční. Zasvěcení jistě ví, že Eizo je synonymem pro maximální věrnost obrazu a ani dnes představený panel není žádnou výjimkou – ostatně posuďte sami z jeho parametrů.

Eizo CG245W má 24,1" úhlopříčku, konzervativce jistě potěší klasický poměr stran 16:10 a z toho vyplývající rozlišení 1920 × 1200 obrazových bodů. Použitá matrice je standardu IPS, díky ní dokáže model pokrýt 98% barevného gamutu Adobe RGB. Odezva je poté 5ms, maximální jas má hodnotu 270 cd/m2 a kontrastní poměr budiž 850:1. Lákadlem je kalibrační senzor, který se postará o automatické vyvažování kvality obrazu.

K profesionálnímu monitoru za nemalé peníze se sluší dodat i kvalitní stojan, který umožní panel naklápět, otáčet kolem své osy a klidně i natočit o 90°. Samozřejmostí je pak výšková polohovatelnost. Maximální spotřeba elektrické energie je rovných 100 W, což rozhodně není málo, v plánovaném cílovém segmentu trhu se však novinka jistě rychle zaplatí sama.

CS24

Co se vstupů týče, žádné překvapení nečekejte. Můžeme ocenit absenci starobylého D-Subu a zkritizovat chybějící HDMI, vzhledem k neexistujícím zabudovaným reproduktorům to však nikoho trápit příliš nebude. Osvědčený tandem DVI + DisplayPort uspokojí každého, stejně jako pětiletá záruka. Na trh by měl monitor dorazit brzy, cenu očekávejte vysoko nad $1000 (tj. 20 000 Kč).

Zdroj: TC Magazine

Autor článku