Hlavní navigace

Elon Musk pokračuje v transformaci sítě X na „platformu pro všechno“. Brzy se do ní dostane možnost placení

Sdílet

Zdroj: Cnews (s využitím DALL-E)
Muskova vize přeměnit síť X na „aplikaci pro všechno“ je blíže skutečnosti. Síť X se blíží ke spuštění vlastní platební služby.

Elon Musk to zřejmě se svojí vizí proměnit svoji sociální síť X na místo nekonečných možností myslí vážně. Už dříve, ještě před odkoupením, si americký miliardář představoval síť jako platformu, kde by uživatelé mohli ukládat peníze na svých účtech a mohli je jednoduše posílat ostatním účtům.

Nyní se podle nejnovějších informací zdá, že Muskův plán udělat ze sítě X americkou verzi čínské WeChat je blíže skutečnosti než kdykoliv předtím. Podle výzkumníka aplikací Nima Owji totiž společnost pracuje na přidání platebního tlačítka do navigační lišty X v sekci záložek.

CS24

Mimo to společnost X Payments (nová dceřiná společnost X) podle magazínu TechCrunch pokročila v získání licence pro operaci s peněžními prostředky. X Payments má aktuálně možnost pracovat s penězi v celkem 33 amerických státech (jejich podrobný seznam naleznete zde). Rozšíření do dalších zemí, případně i na jiné kontinenty, je zatím jen otázkou času.

Přidání platebních možností na síť X tak může představovat další snahu přivést do společnosti alternativní zdroje příjmů. Společnost hodně sází na své předplatné Premium, za které postupně uzamyká jednoduché funkce (které ostatní platformy nabízejí zdarma). Mezi ně patří například pár měsíců zpět oznámená možnost streamování živého videa, kuriózní je také myšlenka Elona Muska zpoplatnit dolarovým poplatkem všechny nově vytvořené účty.

Dnes za peníze, zítra zadarmo. Sociální síť X brzy nabídne živé vysílání, ovšem jen pro majitele předplatného Premium Přečtěte si také:

Dnes za peníze, zítra zadarmo. Sociální síť X brzy nabídne živé vysílání, ovšem jen pro majitele předplatného Premium