Hlavní navigace

Emulátor pro Windows Phone 7 odemčen (video)

21. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zejména pro vývojáře uvolnil Microsoft emulátor nového Windows Phone 7 na letošním MIXu. Ten umožňuje tento nový systém pro mobilní telefony vyzkoušet na běžném počítači, včetně možnosti tvorby aplikací.

Proto je hlavní obrazovka velice chudá, což je dle Microsoftu proto, aby se zabránilo odvádění pozornosti vývojářů od testování jejich vlastní aplikace. Netrvalo to však dlouho a nezávislý vývojář Don Ardelean přišel na způsob, jak skryté programy odemknout.

Microsoft prohlásil, že takový krok očekával a je potěšen velkým zájmem o nový software. Přesto však doporučuje vývojářům použít neodemčenou verzi emulátoru, neboť skryté aplikace nejsou stále dokončené a nemusejí se chovat zcela dle finálních představ.

Jestliže si chcete odemčenou verzi sami vyzkoušet, budete potřebovat trochu technických znalostí, Visual Studio 2010 pro Windows Phone CTP, modifikovaný obraz a tento návod, popřípadě postup, jak skryté aplikace odemknout zde. V opačném případě si můžete alespoň prohlédnout následující video.

Zdroj: CNET