Hlavní navigace

Enormní 6,45" phablet Wistron Tiger je referenční model s dlaždicemi [Computex]

5. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Wistron Tiger, jenž debutoval na výstavě Computex, si zaslouží zmínit především díky netradiční velikosti. Jedná se o jeden z největších smartphonů vůbec, který dosahuje na samou hranici, za níž se už nachází tablety. Kromě toho se tím pádem jedná o největší telefon s Windows Phone, jaký kdy spatřil světlo světa.

Titul dosud držely Lumie 1320 a 1520 se 6" obrazovkou. Novinka přebírá vládu díky své enormní 6,45" obrazovce s rozlišením full HD. Možná právě díky tomu u tohoto modelu oceníme chybějící trojici fyzických tlačítek, jejichž úlohu převzala tlačítka na displeji. Inženýři a designéři tak nějaký prostor ušetřili a telefon se zbytečně nezvětšuje.

 

V praxi se ale zdá, že místem přeci jen trochu plýtvali, neboť kolem obrazovky jsou patrné snad až zbytečně silné pruhy. Zato tělo je nádherně štíhlé. O vnitřnostech nevíme skoro nic, až na to, že telefon pohání čipset Snapdragon 800, nikoli novější Snapdragon 801. Kdo zná Windows Phone, ví, že i na nejslabším hardwaru lze od systém očekávat plynulý chod.

MMF24

Silnější procesor se projeví až při načítání náročných aplikací. Zmíněný Snapdragon 800 nicméně stále není takové ořezávátko, aby nás při používání frustroval. Potenicální zájemci před sebou navíc mají větší překážku – jedná se totiž o pouhý referenční model. Má-li se probojovat na trh, bude se ho muset ujmout nějaký výrobce.

Zdroj: Mobilegeeks.de via GSM Arena