Hlavní navigace

Evan Blass zase řádí. Ukázal fotku a prozradil specifikace i datum premiéry Galaxy S8

27. 1. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Autor Evleaks píšící pro magazín Venture Beat získal exkluzivní informace o chystaném smartphonu od Samsungu. V minulosti málokdy zklamal, jeho nový úlovek vypadá velmi reálně. Podle informací Evana Blasse přijde Galaxy S8 ve dvou provedeních, tentokrát už ale obě budou „Edge“, tedy s displejem přetékajícím do bočních rámečků.

Uniklá fotka Samsungu Galaxy S8 Uniklá fotka Samsungu Galaxy S8 (zdroj: Venture Beat)

Úhlopříčka je větší než u řady Galaxy Note. Menší model bude mít 5,8" a větší 6,2" obrazovku. V obou případech je o Super AMOLED s rozlišením QHD. Telefony ale nemusí být nutně větší než předchozí generace. Samsung prý totiž natáhne displej na výšku. Odstranil navigační klávesy a domovské tlačítko. Displej má netradiční poměr stran 18,5:9 a zabírá 83 % přední strany.

Telefony v závislosti na regionu dostanou Snapdragon 835 nebo alternativu Samsung Exynos. Blass mluví o 11% nárůstu procesorového a 23% nárůstu grafického výkonu při 20% úspoře energie ve srovnání s Galaxy S7. Překvapením je zachování „pouze“ 4 GB RAM. Základní modely už ale mají 64GB úložiště. Čtečka microSD karet zůstává, nových UFS karet se tak nejspíš ještě nedočkáme.

Vzadu bude 12Mpx foťák s F1,7 objektivem, což jsou stejné parametry jako u předchozí generace. Čip i kvalita skla se ale pochopitelně mohla změnit. Vepředu bude 8Mpx foťák, rovněž s F1,7 objektivem.

Novinkou je přední skener oční duhovky. Ten jsme už viděli u zrušeného Galaxy Notu 7. Čtečka otisků se přesunula na zadní stranu, nikoliv tedy pod displej, jak naznačovaly dřívější spekulace. (Pokud má tedy Evan Blass správné informace.) Na spodní straně zůstal 3,5mm jack, systémovým konektorem je USB-C.

CS24

Novinky prý najdeme i po softwarové stránce. Telefon jistě přijde s Androidem 7.x. Samsung jej ale vybaví vlastní hlasovým asistentem Bixby (založeným na Viv). Telefon kromě toho dostane zvláštní desktopový režim DeX podobný Continuu od Microsoftu. S dostupným adaptérem pro myš, klávesnici a monitor se GS8 bude chovat jako počítač s Androidem.

Podle Blasse chystá Samsung premiéru na 29. března 2017, tedy až měsíc po MWC. Telefony by měly stát o 100 eur více než loňské modely. Galaxy S8 s 5,8" úhlopříčkou prý bude za 799 eur a s 6,2" za 899 eur.