Hlavní navigace

EVGA X58 SLI Classified – jen pro overclockery

12. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dvorní výrobce základních desek s čipsety Nvidia uvádí již druhou desku na Intel X58. V nabídce EVGA se objevily dvě základní desky – EVGA X58 SLI a EVGA X58 SLI Classified. Obě desky tak podporují procesory Intel Core i7 s paticí LGA1366.

Právě uváděná vybavenější verze Classified obsahuje desetifázové PWM napájení procesoru, které doplňují čtyři fáze pro napájení pamětí. Pro severní můstek jsou pak určeny fáze tři. Deska obsahuje čtyři PCI Express ×16 sloty pro grafické karty a díky přídavnému čipu BR-03 podporuje i 3-way SLI, který můžete doplnit ještě další grafikou pro počítání fyziky.

Severní můstek a napájecí obvodu jsou chlazeny mohutnými pasivy, které jsou vzájemně provázány pomocí heatpipe. Na desce nechybí systémová tlačítka, osm SATA portů doplněných jedním eSATA, osmikanálové audio a dvě gigabitové síťovky. V příslušenství pak nechybí přídavný panel s POST displejem a body pro měření napětí. Zájemci si však tuto desku budou nejspíš pořizovat hlavně kvůli možnostem taktování, protože utratit 449 USD za desku i pro Core i7 je poměrně silná káva.

CS24

Zdroj: EVGA

Autor článku