Hlavní navigace

Evleaks zase odhaluje. Tohle bude špičková Nokia 8

18. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Finská společnost HMD Global nakládající se slavnou značkou již letos představila Nokii 3, 5 a 6. Ve všech případech šlo sice o pěkné a cenově rozumně postavené telefony, schopnosti výrobce jsou ale nejlépe vidět na high-endu. Tím by měla být Nokia 8.

Dříve se o ní mluvilo jako o Nokii 9, ale možná kvůli duálnímu foťáku to nakonec bude osmička. Rozumíte, dvě kolečka symbolizující objektivy. Tak či onak, známý leaker Evan Blass se už dostal k tiskovým snímkům.

Ukázal modrou verzi, na které je vidět telefon připomínající Samsung Galaxy S7 Edge nebo Xiaomi Mi6. Displej je protáhlý až ke krajům, pod ním se nachází domovské tlačítko s integrovanou čtečkou otisků a vedle něj systémové klávesy.

MMF24

Zadní strana odkazuje na některé starší Lumie. Může za to především vycentrovaný blok s foťákem. Stejné řešení ale používají i Nokie 3, 5 a 6. Obrázek prozradil dvojici objektivů od Zeisse (to už víme), laserové ostření a dvojitou diodu.

Do útrob nenahlédneme, ale Blass předpokládá, že telefon dorazí s 5,3" displejem o rozlišení 1440 × 2560 px. Nabídne Snapdragon 835, 4/6 GB RAM, Android 7.1.1 a bude stát okolo 600 eur.

Takhle by měla vypadat Nokia 8 Takhle by měla vypadat Nokia 8