Hlavní navigace

Exkluzivita Here Maps brzy skončí. Stáhne si je každý uživatel Windows 8.1

24. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud si Nokia za něco zasloužila chválu, pak to byly a jsou její mapy. K telefonu od Nokia jste je dostali zadarmo i s navigací. Po nějaké době se Nokia rozhoupala a majitelům telefonů s Windows Phone, které nenesou značku finského výrobce, je zpřístupnila také. Navigaci Here Drive pak prodává. Na podzim firma uvedla vlastní tablet s Windows – Lumii 2520. I tu Finové vybavili svými mapami.

Tip: Navigační revoluce: Here Drive+ bude pro všechny Windows Phone 8

A také tyto mapy byly exkluzivní. Platí to až do blízké budoucnosti. Here Maps si naštěstí už brzy stáhne každý počítače s Windows 8.1,jenž nevyrobila Nokia. Dosud měli povolení navíc jen lidé s Windows RT, protože aplikace stále vůbec není dostupná pro procesory architektury x86. Je velice nezvyklé, aby výrobce podporoval pouze ARM. Problém bývá spíše s tím, že aplikace naopak neběží ve Windows RT. x86 pro Windows představuje výchozí bod a tradiční platformu.

 

Toto omezení padne zrovna tak. Z vágního popisu lze vyčíst, že budou přístupné minimálně majitelům zařízení s Windows 8 Pro. Z funkcí bych vypíchl stahování map pro použití bez připojení. Nově vývojáři optimalizovali načítání, takže bude mnohem rychlejší. Kromě samozřejmého dotyku máme očekávat solidní podporu myši a klávesnice. Těšte se i na nové podklady, které jsou ve vyšším rozlišení a nabídnou detailnější záběry.

Here Maps budou zpřístupněny jako první v severní Americe a v Evropě. Nevíme přesně, kdy to bude, zřejmě ale každým dnem. V tuto chvíli se nám ještě aplikaci stáhnout nepodařilo. Budou vítaným zpestřením, protože to jinak s mapami pro Windows 8 není nijak žhavé. Kromě Bingu a neoficiálních pokusů o zpřístupnění Google Maps nemáme moc na výběr.

MMF24

Here Maps budou k dispozici všem majitelům Windows 8.1
Here Maps budou k dispozici všem majitelům Windows 8.1 | Foto: Nokia

Zdroj: HERE Three Sixty