Hlavní navigace

Experiment skončil. Twitter se zaplní příspěvky, které nechcete vidět

20. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jsou to dva dny, co jsme psali o tom, že se jistý experiment na Twitteru rozšiřuje. Jde o to, že se vám v časové ose s tweety zobrazují informace o tom, že si někdo přidal cizí příspěvek do oblíbených položek. Případně vám služba zobrazí tweet od někoho, koho nesledujete, zato ho sleduje někdo z vašich přátel.

Jak si všimli pánové z Quartz, nápověda Twitteru prozrazuje, že experimentování skončilo. Pro nás bohužel tak, že budeme všichni vídat příspěvky od účtů, které nesledujeme. Experiment se transformoval ve standardní funkci. Asi netřeba obšírně rozmazávat, jak moc se tímto služba promění. Vždycky jste to byli vy, kdo si vybíral, jaký obsah uvidí.

 

Jednoduchý přehled příspěvků seřazených za sebou obráceném chronologickém pořadí bez dalších úprav – to byl hlavní tahák štěbetavé sociální sítě. Její provozovatel dříve uvažoval také o nasazení pokročilých algoritmů, které by příspěvky vybíraly za nás. Něco podobného dělá Facebook. Bohužel kvůli tomu nevidíte zdaleka každý status.

Facebook rozhodne za vás, na co se budete dívat. Tak daleko se Twitter zatím nedostal. Prozatím nedošlo ani k zobrazení informace o tom, že si někdo oblíbil příspěvek. Na sdílení tu máme stále retweety.

via The Verge