Hlavní navigace

ExtraFail 32 (listopad): výběr těch největších průšvihů a úspěchů v IT

9. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

 

fail

Telefon od Amazonu končí

 


  

Fire Phone měl být přelomový smartphone založený na Androidu. Displej se simulací 3D byl sice zajímavý, jenže jinak průměrný telefon zbytečně zdražoval a Amazon celý pokus nakonec odpískal. Fire Phone se vyprodal za zbytkovou cenu a mobil, který Amazon vyvíjel čtyři roky, byl pryč. Amazon se soustředí na jiné priority, ale po Fire Phonu zůstává pachuť vysokých ambicí a špatného provedení.

 

 

fail

Něco jako iPad?

 

Microsoft zaplatil 400 milionů dolarů za propagaci (u nás stále neprodávaného) Surface v americké NFL, ale moderátoři jej stejně nazývali „něco jako iPad“. Surface je kvalitní konvertibilní tablet s Windows, jenže lidé hlavně v USA mají pro tato zařízení zažité označení iPad, a když tomu ani zaplacený (ve smyslu televizní novinář, který by tomu měl rozumět víc než divák, je za to placený) člověk nerozumí, jde o vyhozené peníze. Podobně jako výrobci telefonů, jejichž najaté celebrity propagují čínskou značku mobilů s nechtěným dovětkem sent from my iPhone.

 

fail

Fotit jídlo zakázáno

 


  

Nejen že se zcela vážně uvažuje o zákazu fotografování a sdílení monumentů typu Eiffelova věž, Německo půjde možná ještě dál. Tamní soud rozhodl, že připravené jídlo a jeho úprava v restauraci je dílem kuchaře a spadá pod jeho copyright. Když si jej tedy vyfotíte a dáte na Instagram, můžete porušovat zákon. Správně byste si tedy měli zajistit povolení tvůrce jídla. A pokud se smějete, tak toto není aprílové číslo. Ještě že nám pro Instagram zbylo to kafe a kočky.

 

fail

Ach jo, Twitter a Instagram se mění

 


 

Konzervativní uživatelé nemají rádi změny, firmy tedy na každým „vylepšením“ dlouho přemýšlejí. Občas to jde ale za hranu a musíme se ozvat. Nejprve přidá Instagram možnost vytvářet i jiné než čtvercové fotky, čímž rozbije zažitý koncept, poté přijde Twitter s oznámením, že se hvězdička pro favoritování tweetů asi změní ve facebookové Like. Twitter je sice menší síť, ale lidé na něm jsou právě proto, že není jako Facebook. Pokud se mu bude funkčně přibližovat, může to mít zcela opačný efekt.

 

fail

Vydělávání na lidské hlouposti?

 


  
   

Seznam poskytuje několik kvalitních služeb, ale chystaná mobilní aplikace Můj Věštec mezi ně patřit nebude. Na jednu stranu chápeme, že o tyto služby je mezi lidem zájem a uživatelé jsou schopni za obchodníky s teplou vodou typu Vlasty Plamínka či Jolandu vydat velké částky. Na tu druhou je ale provozování těchto aktivit tahem, který zařadí Seznam dále od technologického lídra a blíže k bulvárnímu dnu. Má to firma, která nabízí výborné offline Mapy.cz a stará se o skvělý Stream.cz vůbec zapotřebí?

 

fail

Poslední malý mohykán

 

CS24


 

Sony v Berlíně odhalilo nové Xperie včetně populárního modelu Z5 Compact. I nadále ctí kompaktní rozměry a stále je jediným výrobcem, který nabízí špičkový telefon v rozměrech pro jednu ruku. Nemáme nic proti velkým phabletům, ale u těch je výběr velký a dělají je všichni. Ani Lumie už nejsou v malém provedení, Sony je tak v tomto segmentu zcela bez konkurence, přesto je Xperia Z5 Compact velmi dobrý smartphone.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.