Hlavní navigace

Facebook hlásí půl miliardy uživatelů, ale zatím vede Skype

22. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mark Zuckerberg se na blogu pochlubil, že včera jeho síť dosáhla 500 milionů registrovaných účtů. Tohoto čísla dosáhla po 6,5 letech provozu. Důležitý milník Facebook oslaví novou funkcí Stories. Uživatelé z celého světa mohou se mohou podělit o krátký příspěvek, vlastní „fejsbukový příběh“. Z Česka nebo Slovenska zatím nikdo nenapsal, pokud chcete světu říct, jak jste se k největší sociální síti dostali nebo proč ji máte tak rádi, pište. Budete pak zaznamenáni na mapě (od Bingu) spolu s dalšími příběhy.

stories.facebook.com

Pět set milionů uživatelů zdaleka nemusí být konečné číslo. Když se podíváte na statistiky checkfacebook.com, obrovský potenciál leží v především v Asii, Rusku nebo Jižní Americe. U nás je registrováno 2,75 milionu účtů, na Slovensku 1,5 milionu. I Slováků je na Facebooku více než Rusů, z Číny jich pochází jen něco přes 40 000. Pokud to politická síla dovolí, klidně si i na tu miliardu může Zuckerberg sáhnout.

Mimochodem, v absolutních číslech nemusí být Facebook nejúspěšnější sítí. Skype v červnu ohlásil 520 milionů účtů, ale potenciál růstu už není tak velký.

Zdroj: Facebook blog