Hlavní navigace

Facebook se chystá přepracovat Zprávy, budou se více podobat e-mailu

26. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aplikace pro Zprávy je nově přepsaná a prošla kompletním redesignem. V levém sloupci je seznam lidí, se kterými jste si psali naposledy, podobně, jako v aplikaci Messenger pro Android nebo iOS. Když si z tohoto seznamu vyberete nějakou osobu, celá konverzace se načte a zobrazí v pravém sloupci, který zabírá většinu prostoru stránky.

V současnosti jde ke zprávě připojit soubor nebo obrázek. V nové verzi Zpráv bude možné do jednoho příspěvku vložit více fotografií nebo souborů naráz. Aplikace pro Zprávy bude mít i klávesové zkratky, jejich seznam půjde na PC vyvolat kombinací kláves Alt+Q, na Macu pomocí Control+Q.

Na screenshotu s novým vzhledem Zpráv chybí reklamy a záložky, podle Facebooku je to tím, že na obrázku je pouze návrh pro ilustraci a v ostrém provozu bude vše doplněno.

 

V seznamu kontaktů bude nadále složka „Ostatní“, do které se budou ukládat zprávy z chatu od lidí, které nemáte v přátelích, nebo e-maily. Facebook oznámil, že bude uživatelům nabízet e-mailové účty už v roce 2010. Nevypadá to ale, že jsou e-mailové účty Facebooku velkou konkurencí pro služby typu Gmail, jak tou dobou některé společnosti předpokládaly. Redesign Zpráv ale udělá mailové účty Facebooku o něco málo použitelnějšími.

MMF24

Nové Zprávy zatím běží v testovacím provozu u několika málo procent uživatelů, všem ostatním by se měly aktivovat během několika týdnů.

Zdroje: AllFacebook, InsideFacebook, Facebook