Hlavní navigace

Facebook se snaží více zviditelnit videohovory, přidal tlačítko na Timeline

21. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od léta minulého roku můžete na Facebooku používat videohovory, po technické stránce se ale jedná pouze o propojení Facebooku se Skypem. Facebook se snaží na tuto možnost opět upozornit, u některých lidí testuje nové tlačítko pro volání přímo na profilu Timeline.

Tlačítko „Volat“ se na profilech Timeline nachází pod úvodní fotkou, hned vedle tlačítka pro napsání zprávy. Mělo by se jednat o alternativu k ikonce kamery, která se sice vyskytovala na starých profilech, ale vypadala nenápadně.

Facebook tvrdí, že tlačítko pro volání zatím jen testuje, není tedy jisté, zda se někdy v budoucnu stane pevnou součástí Timeline profilů. Volání si tímto způsobem můžete vyzkoušet, pokud používáte desktopovou verzi Facebooku ve webovém prohlížeči a zároveň, když máte nainstalovaný doplněk pro videohovory, který integruje Facebook se Skype.

Facebook a Skype (potažmo Microsoft) spolupracují dlouhodobě, Zuckerbergova společnost se snaží videohovory více zviditelnit i proto, že Facebooku roste konkurence v podobě Google Hangouts a služby Airtime, kterou nedávno spustil bývalý předseda Facebooku Sean Parker.

 

CS24

Videohovory v podání Facebooku už můžete používat skoro rok, i po tak dlouhé době ale Facebook stále nepřidal podporu pro Linux. Vše by ale mělo bez komplikací fungovat pod operačními systémy Windows a Mac OS X v kombinaci s prohlížeči Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox a Safari.

 Zdroje: Mashable, AllFacebook