Hlavní navigace

Facebook umí automaticky synchronizovat fotky z vašeho telefonu na web

7. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nastavení aplikace, synchronizace původně zakázaná
Nastavení aplikace, synchronizace původně zakázaná
 

Automatická synchronizace fotek je ve výchozím nastavení vypnutá, Facebook ji zatím nikomu nenutí. Pokud si ji ale v nastavení zapnete, na síť se začnou nahrávat zpětně všechny obrázky, které jste kdy telefonem vyfotili. A nejen to. V mém případě (CyanogenMod 10) se na Facebook nahrávaly všechny obrázky, které jsem měl na SD kartě, kromě fotek například i screenshoty, wallpapery, přebaly alb z hudebního přehrávače a další věci, které jsem měl bokem.

Fronta obrázků k nahrání na Facebook
Fronta obrázků k nahrání na Facebook

Na webu si můžete své soukromé album s fotkami otevřít a pak se rozhodnout, které fotky budete dál sdílet s ostatními. Platí zde ale omezení, že velikost všech fotek synchronizovaných z telefonu nesmí přesáhnout 2 GB. Facebook zatím nenabízí dodatečné dokoupení kapacity, pokud by někomu limit nestačil.

  Správa synchronizovaných obrázků v prohlížeči
Správa synchronizovaných obrázků v prohlížeči
 

Ve výchozím nastavení se obrázky na Facebook synchronizují i při připojení přes mobilní internet, to u nás ale není výhodné kvůli nízkému FUPu většiny tarifů našich operátorů. V nastavení se ale dá vynutit, aby synchronizace probíhala pouze přes wifi. Na stejném místě se dá synchronizace vypnout úplně.

Nastavení samotné synchronizace
Nastavení samotné synchronizace

Automatická synchronizace fotografií jinak není žádnou novinkou. Podobně funguje i mobilní aplikace pro Google+ nebo Dropbox. Přitom Google u automatického nahrávání fotografií z telefonu nemá žádná datová omezení a Dropbox vám při aktivování synchronizace fotek o něco zvětší prostor pro další nahrávání dat.

CS24

 

Zdroj: AllFacebook