Hlavní navigace

Facebook uvedl Slingshot. Zprávu si prohlédnete, až když odpovíte

18. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po měsíci, kdy nám neoficiální informace prozradily, že Facebook hodlá konkurovat Snapchatu, přichází služba Slingshot. Nyní již zcela oficiálně, byť nikoli pro širokou veřejnost. Zatím ji považujme spíše za experiment, v pořadí již druhý z Facebook Creative Labs. Úplně na stejném principu jako Snapchat nicméně novinka nestaví.

 

Budete s ní sdílet obrázky či videa, ať už s jedním člověkem, nebo raději s více lidmi. Klíčová vlastnost spočívá v tom, že vám služba nedovolí se na příchozí zprávu podívat, dokud danému člověku nepošlete na oplátku něco zpátky. Slingshot tedy přímo vybízí a motivuje člověka k tomu, aby se do další konverzace aktivně zapojil.

Neproniknou na něj tedy pouze osoby přihlížející a málo komunikativní. Snímky můžete opatřit textem, případně do nich něco nakreslíte. Nápad zní bezesporu zajímavě, ale podobných jednosměrně zaměřených služeb už vzniklo dost. Jestli se udrží zástupce stáje Facebook, to nelze předvídat. Aplikace je k dispozici pouze pro iOS 7 a novější a Android 4.

Zdroj: Slingshot Blog via Facebook Newsroom