Hlavní navigace

Facebook zase experimentuje. Takhle zřejmě bude vypadat nová Timeline

23. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Carl Franzen z magazínu Talking Points Memo je jedním z těch, na kterých Facebook testuje nový vzhled Timeline. Změny se dotkly velké profilové (cover) fotky, která bude v rámci úspor místa proložena více informacemi.

Fotka je překrytá přechodovým filtrem, takže spodek je tmavší. Do tohoto místa zamířilo jméno a základní popis uživatele v bílém fontu. Odkazy Přátelé, Fotky, Mapa apod. šly do původního prostoru pro jméno a miniaturní fotky byly nahrazeny jednodušší grafikou.

K tomu přibyly nové karty Summary (v češtině možná „Shrnutí“), kde budou odkazy na nějaké důležité životní zlomy z časové osy, a karta Likes (To se mi líbí) byla přejmenována na Favorites (Oblíbené).

Nový vzhled

Facebook Timeline redesign

Původní vzhled

Facebook Timeline redesign

Zatím není jasné, na kolika lidech Facebook tuto novinku testuje, ani zdali se dostane do ostrého provozu. Tvůrci sociální sítě se ke změnám nevyjádřili. Ač se ušetřilo místo, uživatelé s vypiplanými cover fotkami asi nebudou rádi, že jim je Facebook překrývá filtrem a ještě do nich vkládá text. U světlých fotografií lze navíc předpokládat horší čitelnost. A pokud už na fotce v tomto místě nějaký text je, tak to bude i ošklivé.

 

Zdroj: TPM (via Mashable)