Hlavní navigace

Facebook zkouší plochý design aplikace pro Android. Podobá se klientu pro iOS

22. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Změna designu čas od času postihne každý produkt, ale obvykle se vás někdo zeptá, zda chcete přejít na novější verzi aplikace. Jeden řecký uživatel zpozoroval změny v klientu pro Facebook pro Android, aniž by se o to jakkoli zapříčinil. Programu pro testování nových verzí se neúčastní. Ačkoli nic nezaručuje, že bude tento design použit plošně, Facebook ho minimálně zkouší. Současná podoba mobilní aplikace působí jednoduše, ale podle obrázků se můžeme těšit na ještě plošší zážitek.

Facebook zkouší nový design klienta pro Android Facebook zkouší nový design klienta pro Android Facebook zkouší nový design klienta pro Android
Facebook zkouší nový design klienta pro Android

Testovací design spoléhá na naproti ploché prvky a prostředí. Veškerá plastičnost se poděla pryč. Zatímco aktuálně se hlavní ovládací prvky nachází v modrém záhlaví, nově se řadí do světlé lišty pod záhlavím. A je jich tam víc. Díky tomuto konceptu se můžete plynule přepínat mezi zprávami, notifikacemi nebo i proudem novinek. Styl není nepodobný tomu, co Facebook naposledy provedl s komunikátorem Messenger. Stačí si obrázky porovnat, viz níže. Záhlaví zase jako by z oka vypadlo Facebooku pro iOS.

Současná podoba klienta pro Android Klient pro iOS už plochý je Facebook Messenger
Současná podoba klienta pro Android | Klient pro iOS už plochý je | Facebook Messenger je rovněž plochý

via Inside Facebook