Hlavní navigace

Fakefollowers: zjistěte si kvalitu vašich followerů na Twitteru

28. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počet followerů je jedním z měřítek úspěšnosti firmy či jednotlivce na Twitteru. Záleží sice hodně i na jiných, hlavně na tzv. ratio, což je poměr mezi followery a followings – tedy když sami začnete sledovat tisíc účtů a každý třetí vám to oplatí, nedá se vašich 300 followerů brát za stejně kvalitních, jako kdyby přišli sami od sebe na základě užitečnosti vašich tweetů.

Fake Followers
Fake Followers

Počet followerů je však často uměle navyšován falešnými účty nebo roboty. Často je rozpoznáte sami, ale pokud máte přes tisíc fanoušků, už je to práce, kterou je lepší svěřit strojům. Se zajímavou webovou aplikací na odhalování falešných či jinak neužitečných followerů přišli čeští Socialbakers. Najdete ji na adrese http://www.socialbakers.com/twitter/fakefollowercheck/.

Jde o užitečnou službu pro firemní účty. Například populární český Twitter kanál @Vodafone_CZ, který sleduje 15 817 followerů, má podle výsledků až 33 % falešných účtů.

 

Po zadání vaší přezdívky projde robot všechny vaše followery podle následující metodiky:

  • Poměr followerů a followings je horší než 50:1, tedy účet sleduje ostatní, ale nikdo nesleduje jeho
  • Opakující se klíčová slova připomínající spam (např. "jak vydělat peníze")
  • Přes 90 % jejich tweetů tvoří jen retweety ostatních
  • Přes 90 % jejich tweetů tvoří pouze odkazy a současně je poměr followerů a followings je horší než 7:1
  • Účet nenapsal jediný tweet

Fake Followers
Fake Followers

CS24

Moje skóre dopadlo celkem dobře, jen 3 % mých followerů jsou roboti či falešné účty, naopak 84 % followerů tvoří "dobří" twitteristé. Jak jste na tom vy? Kromě této aplikace můžete vyzkoušet ještě Fake Follower Check od Statuspeople.com.

zdroj: objevit.cz

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.