Hlavní navigace

Fall Creators Update běží na 75 % zařízení s Windows 10. Bude silnější než předchůdce

29. 1. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

V prosinci došlo ke střídání stráží. Fall Creators Update se stal nejpoužívanější hlavní verzí Windows 10. O pouhý měsíc později toto vydání dále výrazně posílilo, konkrétně se jeho podíl rozšíření zvýšil ze zhruba 54 % na 74,5 %. Skoro přesně toto byla hranice, kterou vzhledem k pomalejší distribuci předchozí Creators Update nepřekročil.

Jeho nejvyšší podíl činil 74,8 %. Protože však do dalšího vydání zbývají ještě zhruba tři měsíce, lze se oprávněně domnívat, že Fall Creators Update dosáhne procentuálně většího rozšíření než jeho předchůdce. Poslední hlavní vydání Desítek, které již pohání tři čtvrtiny všech zařízení s Windows 10, samozřejmě rostlo primárně na úkor posledních dvou vydání, jejichž podíly byly dosud zaznamenatelné.

Podíly jednotlivých verzí Windows 10 aktuální ke dni 22. ledna 2018 Podíly jednotlivých verzí Windows 10 aktuální ke dni 22. ledna 2018

Anniversary Update se nicméně propadl pod sedm procent a definitivně se stává okrajovým vydáním, jež by už dnes na svém počítači doma běžně nikdo mít neměl, vyjma strojů s nekompatibilními grafickými kartami. Mimochodem, kolega na svém počítači nechával Windows Update řídit aktualizace a do procesu nezasahoval.

CS24

Tip: Recenze Windows 10 Fall Creators Update

Teprve nedávno mu byl Anniversary Update upgradován, a to rovnou na Fall Creators Update. Za vyhodnocovací algoritmy služby nevidíme, i k přeskakování verzí v běžných podmínkách může z milionů různých možných důvodů dojít. Dodávám, že statistická data jako obvykle poskytl AdDuplex a jsou platná ke 22. lednu.

Vývoj podílů jednotlivých verzí Windows 10 aktuální ke dni 22. ledna 2018 Vývoj podílů jednotlivých verzí Windows 10 aktuální ke dni 22. ledna 2018