Hlavní navigace

Firmu OCZ opouští její šéf a spoluzakladatel, Ryan Petersen

19. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ryan Petersen byl u toho, když byla společnost OCZ v roce 2002 založena, a hned od začátku byl jejím generálním ředitelem. Firma pod jeho vedením zažila společnost obrovský růst; v lednu 2011, bylo učiněno těžké rozhodnutí stáhnout se z nepříliš lukrativního trhu operačních pamětí a soustředit se na oblast SSD. Troufám si říci, že přechod se povedl, OCZ má jako jeden z mála výrobců kompletní nabídku SSD od nejlevnějších po nejdražší modely a v cenících ji proto nelze přehlédnout.

Přesto však Ryan Petersen společnost opouští a stejně jako v případě Thomase Seiferta, který dal výpověď AMD, se spekuluje, zdali je to odchod tak docela dobrovolný. Akcionáři prý Petersenovi vyčítají špatné finanční výsledky společnosti a pokud bylo něco pravdy na jednání o prodeji výrobci pevných disků Seagate, pak mu mohou vyčítat i to, že tento obchod nevyšel.

Celkem s jistotou můžeme vyloučit, že by Ryan Petersen odcházel do důchodu, neboť je mu teprve 36 let. Generální ředitelé také příliš často lepší pracovní nabídky nedostávají. Petersen tedy nejspíše zamíří na úřad práce, zatímco jeho pozici zaujme Alex Mei, marketingový ředitel OCZ. Jeho angažmá na pozici CEO je ale pouze dočasné, než firma najde nového generálního ředitele.

Exodus of the Horde

Thomas Seifert a Ryan Petersen nejsou jedinými vysokými manažery, kteří tento týden hrají škatulata, hejbejte se. Protože o všech z nich nestíháme napsat a často to ani na pořádnou aktualitu nevydá, ty ostatní zmíníme jen ve zkratce:

MMF24

  • AMD opouští též Chris Cloran, ředitel Client Division (to znamená asi všechno mimo enterprise/serverového segmentu). Podle bývalého zaměstnance AMD a nyní analytika Pata Moorheada byla Cloranova divize zodpovědná za přibližně 80 % obratu celé společnosti. Jeho povinnosti převezme Lisa Su, kterou do společnosti přivedl Rory Read před necelým rokem, a jak jinak než dočasně.
  • Mike Rayfield odešel z Nvidie už 24. srpna, do té doby zastával pozici ředitele mobilní divize (měl tedy pod palcem vývoj Tegry). Po vydatném odpočinku se objevil u Micronu, kde se jeho práce bude týkat zejména úsporných pamětí (LPDDRx) pro mobilní zařízení.
  • Ray Muzyka a Greg Zeschuk odcházejí z herního studia Bioware, které v roce 1995 spoluzakládali, a vlastně z celého herního průmyslu. Muzyka se chce stát „sociálním podnikatelem“ a to, co hodlá vytvářet, má pomoci „zatáhnout fanoušky do dialogu o tom, co se tvoří“ (to tedy přeju hodně štěstí – pamatuji si, když se o takový dialog pokusili vývojáři z Monte Cristo během vývoje hry Cities XL a dopadlo to neslavně). Zeschuk bude dělat webovou talk show „The Beer Diaries“ a bude-li mít úspěch, bude se věnovat dalším projektům okolo piva.

 

Zdroj: Bright Side of News