Hlavní navigace

Flash Player 10.1 – druhá beta ještě lepší

18. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tento týden (15. 12.) Nvidia vydala betaverzi ovladačů GeForce 195.81, v poznámkách k aktuální verzi se psalo, že je přidána podpora pro Adobe Flash Player 10.1 beta 2. Toho dne na webu Adobe ještě žádné další nové informace nebyly, stejně tak následující den. Dnes jsem náhodou navštívil jejich stránky a opravdu druhá beta je konečně nabízena ke stažení.

Pro uživatele Windows jsou k dispozici dva soubory: Active-X doplněk pro Internet Explorer a plugin pro ostatní prohlížeče. Konec názvu instalátoru …121709.exe dávat tušit, že se jedná o včerejší release. Opět se jedná o zajímavou náhodu, protože 17. 12. byla světová premiéra filmu Avatar, na jehož traileru jsme naposledy Flash Player Beta 1 testovali :). Zároveň je to přesně měsíc od vydání první bety.

Release notes se zmiňuje o opravě pixelizace videa/textu a několika dalším drobnostech spojených s YouTube či GPU akcelerací. Krátkým testem mohu potvrdit opravu pixelizace (screeny v PNG: beta 1 vs. beta 2). Problém s plynulostí videa (vypadáváním snímků) při nízkém taktu procesoru ale přetrvává. Integrovaný Radeon HD 3200 při přehrávání není vytížen ani na 80 %, procesor při taktu 1000 MHz má zátěž také nízkou, ale video je přesto s vypadnutými snímky a fps okolo 8-12. Tak snad příště…

Autor článku