Hlavní navigace

Flash Player v poslední verzi shazuje Firefox. Problémy můžete vyřešit

20. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Máte v počítači nainstalovanou poslední verzi nejrozšířenějšího zásuvného modulu? V pořádku, určitě nechceme, abyste byli vystaveni nebezpečí, které na vás číhá na internetu. Sami asi víte nejlépe, jak děravé předchozí verze jsou. Což ostatně obvykle platí pro libovolný software. Abyste se vyhnuli potížím, je nejlepší udržovat programy aktualizované. Jenže ani to někdy není výhra, jak mohou nyní dosvědčit někteří uživatelé Firefoxu. Nedávno vydaný Flash Player 11.3 sice obsahuje nový bezpečnostní prvek, konkrétně sandbox pro Firefox, naneštěstí tato příjemná novinka nevyváží spojené obtíže se stabilitou. Uživatel je možná lépe chráněn, ale moc si toho užívat nemůže, když mu padá prohlížeč.

Tip: Adobe Flash Player 11.3 vyšel. Přináší režim sandbox pro Mozillu Firefox

Problém s nestabilitou začal po aktualizaci na nejnovější Flash Player trápit některé majitele Windows Vista a Windows 7. Jiné operační systémy ani prohlížeče postiženy patrně byly. Něco se očividně nepovedlo, Adobe se ale k situaci příliš nevyjadřuje. Mozilla nás uklidňuje slovy, že s firmou spolupracuje na vyřešení situace. Prozatím se zdá, že za všechno může RealPlayer. Pokud ho v počítači máte, zbavte se ho a potíže s Flash Playerem by měly odejít. Více o postupu se případně dočtete na stránkách podpory na support.mozilla.org. Kompletní odinstalace produktu patří k možným řešením, postačí vám ale i pouhá deaktivace doplňku pro Firefox.

 

CS24

Pokud to nepomůže, můžete se vždycky vrátit k jedné z předchozích verzí zásuvného modulu. V tom případě bychom doporučovali řadu 10.3, která stále patří k podporovaným, byť se už počtem funkcí svým současníkům rovnat nemůže. Prohlížeč ale přestane padat a video se bude přehrávat normálně. Zamrzlé video prý patří k hromádce problémů spojených s novým Flash Playerem 11.3. V lepším případě se tedy video z YouTube a jemu podobných portálů nepřehraje, v horším případě vám při takovém pokusu spadne celý Firefox.

Zdroj: Neowin | Add-ons Blog