Hlavní navigace

Forerunner 225 - první hodinky Garminu, které samostatně změří i tep

18. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Garmin rozšířil portfolio hodinek o další model řady Forerunner. Ta doplňuje triatlonové modely XT,  chytré hodinky Vívoactive a univerzální modely Fénix. Zároveň jsou to první hodinky Garminu, které umožňují samostatné měření srdečního tepu. Doposud bylo nutné ke všem zařízením připojit snímací pás, který znají především sportovci. Optický snímač si Garmin půjčil od společnosti Mio, která jej zakomponovala do svého modelu Mio Alpha. Funguje na standarním principu, kdy je kůže prosvícena LED diodami a senzor snímá změnu barvy, která je ovlivněna prouděním krve.

Garmin Forerunner 225
Garmin Forerunner 225

Forerunner 225 vychází z předchozího modelu 220 a po stránce vzhledu se prakticky neliší. Je možné je využívat pro sledování sportovních aktivit jako běh, jízda na kole či plavání. K tomu jsou hodinky přizpůsobeny vodotěsností do hloubky 50 metrů a zabudovanou GPS. Pokud je sledování aktivity pomocí GPS aktivní, vydrží hodinky na jedno nabití asi 10 hodin v provozu. Pokud je naopak budete dlouhodobě využívat k průběžnému měření tepu, počítání kroků a sledování spánku, můžete se těšit na týdenní výdrž.

K Forerunneru je samozřejmě možné připojit velké množství ANT+ senzorů, mezi něž patří cyklistické snímače rychlosti, kadence nebo teploměr. Hodinky budou dostupné ve druhém čtvrtletí tohoto roku za 299 dolarů (8 500 Kč) v červeno-černé kombinaci.