Hlavní navigace

Fotoprůlet „počítačovým“ veletrhem Digitex 2009

5. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nebudeme vás dlouho napínat: samotný Digitex je opravdu malinký. Ve stejnou dobu se ale na výstavišti koná ale několik dalších veletrhů, a tak jsou snad všechny pavilony po dlouhé době něčím zaplněny. Už tradičně s Digitexem spárovanou Interkameru doplnili veletrhy věnované sportu, sportovnímu oblečení, cyklistice a dokonce obytným přívěsům či yachtám a vodním skůtrům.

Počítačový veletrh zaměřený na koncové uživatel, Digitex, se rozkládá v pavilonech B a C. Pavilon C stejně jako loni obsahuje Asus WGT. Nás už tam tentokrát nenajdete, loňský stánek po nás zdědil PCtuning. U PCT najdete zejména casemody od Stoobiho, šéfredaktora Vaška Vlčka. Nějaký ten kapalný dusík se teprve chystal.

V jiném rohu WGT jsou stolní fotbálky, v dalším pak simulátor závodních aut a v posledních má svůj stánek Nvidia. V jeho temných útrobách si můžete bezplatně na několika sestavách vyzkoušet 3D Vision, tedy stereoskopické zobrazení se zatmívacími brýlemi a kartami GeForce. No a největší plocha je samozřejmě věnována pařanům všelijakých multiplayer her, v nichž se obyčejně v současnosti soutěží.

 

Druhý pavilon, kde je ještě Digitex, se nachází hned vedle pavilonu C a také nedaleko hlavní brány. V pavilonu B je i Interkamera. Ta je letos také opravdu chudinká: z výrobců fotoaparátů zde má pěkný stánek jen Fujifilm, Sony ukazuje své výtvory vedle tradičně pěkné výstavy fotografií Jiřího Kolbaby. Ve dvou místech máte příležitost vyfotit si nějakou modelku a Zoner zde prezentuje své vydařené dvanácté Photo Studio. Poprvé zde nebyla kupříkladu ani společnost Canon.

V béčku by vás mohla zaujmout některá z přednášek Cpressu, maličká chytrá Toyotka a třeba čínská sekce. Stejně jako loni či předloni, i letos budete moci obdivovat stylový hi-tech obývák s komponenty BW na stánku Studio Jasyko. Co byste si ale rozhodně neměli nechat ujít, to je stánek Extra Publishingu. Najdete jej hned u druhého vchodu do pavilonu B (tomu blíž pavilonu E, dále od hlavní vstupní brány). Zde naše vydavatelství rozdává časopisy Extra PC, Nejlepší PC rady a návody, Svět, Příroda a Živá historie. Zájem je obrovský, takže si raději pospěšte. V neděli odpoledne by už při těch pětikusových odběrech ve vysoké frekvenci nemusely časopisy být.

 

  

Musím říct, že ostatní nepočítačové pavilony se mi líbily víc. Lodičky, karavany, fitness, kola... to vše vypadá jaksi méně prázdně a není tu nádech úpadku. Mimochodem, všelijaké obytné úpravy aut, přívěsy anebo cestovní minibusy najdete v nově postaveném pavilonu P, údajně největším ve střední Evropě. Tak jestli jste ještě neviděli...

Na výstavišti pak tradičně nesmíte minout veletržní klobásu (bavorská a uherská mezi pavilony F a G, po cestě k Z, je obzvláště doporučeníhodná), zájemci o švýcarský ementál, hořické trubičky, turecký med a lázeňské oplatky si tu přijdou taky na své. Prostě všechno, jen už ne počítačový veletrh. Uvidíme, zda větší návštěvnost a zaplnění celého výstaviště, kterých BVV spuštěním několika veletrhů najednou dosáhla, pomůže k návratu vystavovatelů příští rok i na Digitex.

 

 

CS24

 

Autor článku