Hlavní navigace

Foxconn Renaissance II – za levnější Nehalem

25. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Foxconn Renaissance (znovuzrození) byla jednou z prvních spatřených desek pro procesory Core i7, zmiňovali jsme se o ní například krátce zde. Nyní Foxconn vypouští na trh její omlazenou verzi, Renaissance II.

Foxconn Renaissance II je opět deska s čipsetem X58 + ICH10R a paticí B (LGA 1366) pro čtyřjádra Intel Core i7, neboli nejvýkonnější desktopové procesory dneška. Oproti původní Renaissance by deska měla být levnější, při pohledu na fotku je také asi každému jasné, že se nedívá na ten nejdražší highend, jaký může být.

Foxconn Renaissance II

Kde se tedy šetřilo? Navenek je trochu „ořezané“ pouze chlazení, které už v sobě nemá žádné heatpipe, ani napodobeniny reproduktorů apod., jako tomu bylo na Renaissance. Pouze jednoduchý pasiv z eloxovaného hliníku, chlazena je ovšem mimo čipsetu i napájecí kaskáda, proto bych se nebál ani přetaktování (mimo extrémy). Dále na desce nejsou přítomna tlačítka „vypnout“, „reset“ a „vymazat CMOS paměť“, vynechána je také on/off LED dioda.

Co se vnitřních parametrů týče, deska ztratila také podporu SAS (Serial Attached SCSI) rozhraní pro rychlé 10000- či 15000-otáčkové disky. Jinak je na tom s parametry deska prakticky stejně jako původní Renaissance.

Foxconn Renaissance II

Abychom se vyjadřovali přesně – k procesoru Core i7 můžete osadit až šest modulů operační paměti typu DDR3, a to až do frekvence 1600 MHz (efektivně) včetně. Deska má čtyři sloty PEG, čtverné CrossFireX či 3-way SLI není problém. Ve výbavě najdete mimojiné šest SATA portů, dva eSATA konektory, gigabitový Ethernet, 7.1kanálový běžný audio kodek a FireWire.

Vše je hezky černo-oranžově sladěno, stejně jako na Renaissance.

CS24

Cena Renaissance II má být €200, přičemž stejný zdroj uvádí cenu starší Renaissance kolem €240. To znamená, že zatímco Foxconn Renaissance u nás s cenou začíná na 7500 Kč, novinka by měla být prodávána zhruba od 6500 Kč.

Zdroj: TechConnect Magazine

Autor článku