Hlavní navigace

Fraps 3 pro Windows 7 a DX11

7. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejen měřič plynulosti her, Fraps, ve verzi 3.0.0 podporuje DirectX 11 i Windows 7. Slovo nejen je přitom v první větě velmi důležité: kromě zobrazení aktuální snímkové frekvence ve všech Direct3D a OpenGL aplikacích umí tato velice šikovná utilitka totiž típat screenshoty a nahrávat zobrazené snímky jako videosekvenci. Tu pak přehrajete na všech počítačích, kde je Fraps nainstalován (zaregistruje do Windows svůj kodek) anebo jej ještě na počítači s Frapsem převedete na nějaký obecně používaný kodek.

Rozdíly mezi freewarovou a placenou verzí se netýkají měření snímkové frekvence. I v neplacené verzi totiž můžete ukládat podrobné logy a zapisovat i snímkové frekvence pro každou sekundu. Zaplatíte-li autorovi 37 USD, získáte možnost ukládat screenshoty nejen v BMP, ale rovnou v TGA, JPG a PNG a především ve videozáznamenech nebudete už mít nápis www.fraps.com. Současně se vám otevře možnost nahrávat až do kapacity disku, nejen třicet vteřin.

Seznam změn ve verzi 3.0.0, již si můžete stáhnout přímo z webu autora, je sice krátký, pro nemálo z nás však velmi důležitý:

CS24

  • podpora DirectX 11
  • kompatibilita s finálními Windows 7 (RTM) a RC1
  • stereoskopické nahrávání (3D Vision) až do 1920 × 1200 px v D3D9 hrách
  • možnost vynutit bezztrátové RGB nahrávání videa
  • možnost smísit herní zvuk a externí vstup (např. mikrofon) ve videu (jen ve Windows Vista a 7)
  • přepracovaný vzhled (nevím, zda zrovna k lepšímu)


Fraps ke svému běhu potřebuje alespoň DirectX 9.0c a administrátorská práva. Jestliže chcete při hraní nahrávat video, počítejte s podstatně vyššími nároky na hardware než bez zapnutého nahrávání.

Zdroj: newsletter z Fraps.com

Autor článku