Hlavní navigace

Free SMS Sender pro Android: proč platit, když to jde zadarmo

31. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Krátké zprávy – SMS – se neztrácí ani v moderních telefonech, které toho zvládají mnohem víc než jen volání a psaní zpráv. Dokonce díky přítomnosti internetu je posílání zpráv i snadnější.

Co to všechno umí

Umí poslat SMS. Tak to není nic překvapivého, ale co může překvapit je, že umí pracovat s více než desítkou různých webových SMS bran a další stále přibývají. Jsou české, slovenské, ruské nebo indické.

Free SMS Sender Free SMS Sender Free SMS Sender Free SMS Sender

Webové brány všech tří českých operátorů zvládne jak ve bezplatné verzi, kde nepotřebujete registraci, ale jste limitování omezeními, které si každý operátor nastavil podle svého. Tak i s registrací, kdy se SMS zpráva odešle pod vaším telefonním číslem. Registrační údaje si uložíte do programu, takže při každém odeslání SMS je nemusíte znovu vyplňovat a odeslání je pohodlné na pár kliknutí.

Pokud chcete mít nějakou bránu nastavenou jako výchozí, tak i to program umožňuje. Stejně jako možnost odeslání běžné placené zprávy, když selže komunikace přes bránu. Pokud nejste pořád připojení k internetu, tak aplikaci si sama zapne a po odeslání vypne spojení buď přes Wi-Fi, nebo přes mobilní síť operátora. To záleží, jak upravíte v nastavení.

Free SMS Sender Free SMS Sender Free SMS Sender Free SMS Sender

Ke zprávě si můžete přidat automatický podpis, který se vloží na konec textu. Lze nastavit i ke které konkrétní bráně se má přiřadit. Aplikace zvládne i takovou maličkost, jako je úprava prvního písmene ve větě na velké, pokud na to při rychlém psaní zapomenete.

Aplikace na vás zvládne mluvit česky, slovensky a anglicky. Standardně je pozadí bílé, ale pokud máte rádi černou, stačí přepnout v nastavení. Pokud chcete vidět, s kým si píšete, můžete si zapnout zobrazení ikony kontaktu, kterou máte přiřazenou v telefonním seznamu k dané osobě. Pro urychlení fungování aplikace ji můžete nastavit, jak staré zprávy má ignorovat, tedy nenačítat do seznamu.

Free SMS Sender Free SMS Sender

Pokud chcete, aby vás aplikace upozornila na příchozí zprávu, je tu nabídka zvukové signalizace ve formě jakéhokoliv zvuku, co si nastavíte. Dále pět rychlostí vibrování a blikání diody v 7 barvách a 4 rychlostech.

Píšeme, píšeme, píšeme

Psát zprávy asi umíte, tudíž vás zde nic nepřekvapí, nijak zvláštní či jiné to tady není. Buď si otevřete zcela novou zprávu a vyberete příjemce nebo vyberete kontakt z již doručených zpráv a odpovíte. V seznamu odeslaných zpráv vidíte barevně rozlišené zprávy, které jste odeslali zdarma přes webovou bránu nebo klasicky přes operátora a zaplatili jste je.

Free SMS Sender Free SMS Sender Free SMS Sender

Aplikace obsahuje i takovou drobnost, jako je zkrácení textu, pokud se nevlezete do SMS rozsahu. Vypadnou mezery, slova se naskládají hned za sebe a každé začíná velkým písmenem.

MMF24

Free SMS Sender Free SMS Sender

Neustálý vývoj

Jedná se o jednu z nejlepších českých aplikací pro Android, kterou již ve svém mobilu má více než 10 000 spokojených uživatelů. Autor neustále něco upravuje a doplňuje, takže s každou aktualizací je aplikace vypracovanější a odladěnější.