Hlavní navigace

Fujitsu Lifebook: vychytávky pro kravaťáky

21. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Možnost kdykoli nabíjet zařízení připojená přes USB (i při vypnutém notebooku), Scroll Wheel (intuitivní rolovací kolečko), energeticky úsporný 0-Watt AC adaptér - to vše jsou vychytávky nabízené v nejnovější řadě notebooků Fujitsu Lifebook, určené především pro manažery.

Notebooky Fujitsu Lifebook byly obohaceny o několik technických zlepšováků, které mají velmi zaměstnaným businessmanům zpříjemnit jinak nepříliš zábavnou práci, zvýšit její produktivitu a dále šetřit energií a chránit i notebook samotný. Pro ty, kteří tráví mnoho času prací mimo kancelář je výhodná možnost nabíjet externí zařízení jako například mobilní telefon přes USB port. Díky funkci Any Time USB Charge tak lze činit i v době, kdy je notebook vypnutý.

Dalším užitečným technickým detailem je 0-Watt AC adaptér, který snižuje spotřebu energie a zmenšuje opotřebení baterie notebooku. Na rozdíl od standardních síťových adaptérů, které energii čerpají, ať už jsou k zařízení připojené nebo ne, 0-Watt AC adaptér po vypnutí notebooku pouze dobije baterii a poté se také vypne.

Usnadnění pohybu a lepší orientaci na obrazovce slibuje ScrollWheel, rolovací kolečko umístěné vedle touchpadu. Zobrazovaný obsah je při jeho použití intuitivně posouván a pohyb na internetových stránkách, v prezentacích a dalších dokumentech je tak o něco jednodušší.

Scroll WheelIntuitivní rolovací kolečko Scroll Wheel

Technologie WiDi (Intel Wireless Display) pak umožňuje bezdrátový přenos videa, prezentací a obrázků z počítače přímo na promítací plátna nebo velkoplošné obrazovky. Například pokud vaše televize tuto funkci podporuje, stačí jen v aplikaci WiDi zvolit konkrétní typ a žádaný obraz se na ní ihned objeví.

Poslední z vychytaných součástí těchto notebooků je modulární šachta, do které se dá například zapojit druhá baterie, pevný disk, nebo třeba Bay projektor, novinka, jejíž výhody jsou nasnadě - odpadá nutnost shánění externího projektoru, nepohodlné natahování kabelů a řešení případné nekompatibility s počítačem.

CS24

Modular Bay

Zdroj: TZ Fujitsu