Hlavní navigace

Fujitsu ScanSnap S1300 jde do prodeje

14. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ano, máte pravdu: skenery jsou docela nudné počítačové periferie, přesto si mnoho lidí nedovede svůj život bez tohohle nenápadného zařízení představit. Troufám si tvrdit, že na serveru ExtraHardware.cz je to vůbec první novinka o něčem tak všedním, jako je skener: potěšující je, že tenhle kousek přichází s extra „fičurou“ navíc a snad vás alespoň trochu zaujme.

Fujitsu ScanSnap S1300 na první pohled upoutá pozornost svým mobilním designem, kdy se počítá s jeho častým přenášením. Pokud jej nemáte v úmyslu stěhovat po pracovišti, oceníte alespoň jeho malou prostorovou náročnost. Za své parametry se nemusí stydět: maximální rozlišení snímání je 600 × 600 DPI, za minutu by měl zvládnout naskenovat 8 stránek.

Právě skenování je oblast, kde může plně předvést své schopnosti. Ukládání do PDF a JPG zřejmě nikoho nepřekvapí, nicméně ukládání do editovatelného Word/Excel souboru již určitě (s největší pravděpodobností je vybaven OCR modulem). V praxi to znamená, že je možné načíst do počítače již vytisklé excelovské tabulky, což ušetří práci i čas. Vzhledem k nadstandardní funkční výbavě je cena novinky poněkud vyšší, dáte za něj $295 (5600 Kč). Na trhu by se měl objevit co nevidět.

Zdroj: iTech News

Autor článku