Hlavní navigace

Futuremark se chystá vyvíjet hry

31. 1. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Klasický postup je takový, že vývojáři her přidávají ke svým hrám vestavěný benchmark, aby bylo možné určit schopnosti hardwaru zvládnout jejich hru. Proto se postupem času z některých vývojářů stávají tvůrci benchmarků. Futuremark, lídr mezi vývojáři benchmarků, se rozhodl tento trend otočit - začít tvořit hry navíc ke tvorbě benchmarků.

Tento týden společnost Futuremark oznámila vytvoření nové skupiny, pojmenované Futuremark Games Studio. Ačkoliv se nové studio bude snažit ukázat svoji schopnost bezproblémové integrace nejnovějších technologií do svých enginů, jejím cílem bude tvořit tituly světové třídy ne dodatky k 3DMarkům. Jejich hry by měli být hratelné i na průměrných strojích, nejenom na nejvýkonnějším hardwaru.

"Futuremark Games Studio se zavázalo, že bude vytvářet originální hry s kvalitní hratelností v kombinaci s naší, už zavedenou schopností vytvářet vizuály typu urve-ti-to-ponožky. Už roky se nás naši fanoušci ptají, kdy začneme tvořit hry. Už brzy se jim dostane odpovědi," řekl Tero Sarkkinen, CEO Futuremark Corporation.

Společnost naznačila, že jejich první hra už je ve vývoji.

Zdroj: X-bit labs

Autor článku