Hlavní navigace

GeForce GT 430 na fotografiích: známe detaily!

4. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Očekávaný nástupce dosluhující GeForce GTS 250 se nám konečně ukázal v jasnějších barvách. V jeden jediný den se na internetu objevila fotografie modelu z dílen Galaxy, potvrzený máme přetaktovaný kousek od Gigabytu a ještě ke všemu možná přesně víme, jak alespoň referenční GT 430 vypadá.

Začněme nejdříve kartou od Galaxy, díky ní máme velice jasno o tom, jaké jsou parametry novinky. Jádro GF108 je taktováno na frekvenci 700 MHz, 96 CUDA procesorů pak pracuje na jejím dvojnásobku, tj. 1400 MHz. Sběrnice je 128b, v souvislosti s ní je trochu překvapující použití pouze DDR3 pamětí o taktu 1600 MHz (VRAM je rovno 1 GB). Možná se ale v dalších modelech dočkáme i rychlých GDDR5, nyní těžko odhadovat.

Přetaktovaný kousek od Gigabytu (kódově označen jako GV-N430OC-1GI) nám žádné další technické detaily nepoodhalil, prozradil nám ale nejspíše cenu, s jakou můžeme počítat. V rakouském e-shopu se prodává za €73 (zhruba 1800 Kč), u referenčních modelů můžete jistě počítat s cenou o pár euro menší.

MMF24

V souvislosti s uniklými detaily karty Gigabyte se na serveru techPowerUp! objevila v komentářích fotografie údajné referenční varianty GeForce GT 430. Ačkoliv o její pravosti můžeme pochybovat, její provedení shledáváme jako za pravděpodobné. To už necháváme na posouzení vám, čtenářům – horká novinka jde do prodeje 10. října/októbra a tak bude již velmi brzy jasno.

Zdroj: techPowerUp! & evga.com

Autor článku