Hlavní navigace

GeForce GTS 250: G92 potřetí

5. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle zprávy serveru Expreview budou přejmenované GeForce oficiálně představeny na veletrhu CeBIT 2009, který se bude konat v březnu/marci v německém Hannoveru. GeForce série GTS bohužel nejsou očekávané první vlaštovky s čipy vyráběnými 40nm postupem, nýbrž další, již třetí inkarnace jádra G92, poprvé představeného na podzim roku 2007.

GeForce 9800 GTX+ bude přeznačena na GTS 250, současná varianta 9800 GTX bude zřejmě v zájmu zjednodušení produktové řady zrušena a z GeForce 8800/9800 GT se stane model GTS 240. Frekvence karet by měly zůstat stejné, drobné změny budou provedeny v návrhu PCB. Zatímco momentálně je standardní velikost paměti u těchto karet 512 MB, modely z řady GTS ponesou běžně 1 GB GDDR3.

Přejmenování karet může mít i pozitivní vliv, když je zároveň nastavena nižší cena – v českých obchodech je pak levnější hardware dostupné dříve, než by se projevila sleva existujícího modelu. Musím vás ale zklamat, neboť podle informací, které máme k dispozici, zůstanou doporučené ceny stejné.

O přejmenování GeForce se mluví už poměrně dlouho a jednu dobu to vypadalo, že se bude týkat pouze OEM trhu – tedy karet montovaných do sestav, které se prodávají jako celek. Přeznačení GeForce 9800 na GTS 240/250 by se ale mělo týkat i „retail“ trhu, tedy volně prodávaných karet.

CS24

Bude se úspěch „nových“ GeForce GTS řídit dle přísloví, že nové koště dobře mete, a nebo vyjde najevo, že starého psa novým kouskům nenaučíš?

Zdroj: Expreview

Autor článku