Hlavní navigace

GeForce GTS 450 a 1120 MHz pro jádro na vzduchu!

20. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

O nové GeForce GTS 450 jsme toho již napsali dost, námatkou zmiňme dvoudílný přehled modelů a samozřejmě také plnohodnotný test kolegy Mirka Jahody. Novinka ze stáje Nvidie se však stále těší velké pozornosti médií: dnes jsme svědky přetaktování, které jsme donedávna mohli vidět maximálně v souvislosti s kvalitním vodním chlazením či rovnou suchým ledem/tekutým dusíkem.

Redaktorům rumunského magazínu lab501.ro se díky chladiči Thermaltake Spitfire povedl takřka husarský kousek: grafická karta s jádrem nastaveným na 1120 MHz zvládla průchod benchmarky 3DMark03 a 3DMark05, 3DMark Vantage si pro úspěšný průchod vyžádal snížení kmitočtu na celých 1110 MHz. Celá operace se samozřejmě neobešla bez zvýšení napětí právě pro jádro, konkrétní hodnota byla 1,215 V.

GeForce GTS 450 možná nebude absolutní trhač asfaltu, pro méně náročné uživatele (či majitele menších monitorů) se však může jednat o výborný kup – přetaktovávací schopnosti jsou výborné a posunují lacinou kartu o několik výkonostních stupínků výše.

Zdroj: NordicHardware

Autor článku